A sütőporos és kakaóporos lisztkupac közepébe mélyedést készítünk és belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a mandulaaromát, a tejet és a felszeletelt
Felforralunk 1 dl tejet 2 dkg cukorral, a mandulával és a vaníliával, majd hozzáadjuk a lisztet, amit előtte 1-2 evőkanál hideg tejjel elkevertünk. Együtt főzz
A vajat és a cukrot összekeverjük, majd tűzre tesszük melegíteni. Amikor a cukor elkezd barnulni, hozzákeverjük a mandulát és tovább hevítjük, amíg a cukor
A vajat habosra verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a rumaromát, a tojássárgáját, a fahéjat, a sütőport, a kakaóport, a mogyorót és a lisz
A marcipánt összekeverjük a tojásfehérjékkel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a liszttel, majd gömbölyű csövű nyomózsákba töltjük. Kivajazott, kilisz
A cukrot kis lángon melegítjük és állandó kevergetés mellett halványan megbarnítjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a tejszínt és a vajat, majd ismét felheví
A hozzávalókat (kivéve a mandulát) óvatosan összekeverjük, és jól gyúrható tésztává dolgozzuk. Vékonyra kinyújtjuk, majd "kártyákra" vágjuk szét. Kike
A sütőporos lisztet összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval, a citromhéjjal, a vajjal, a tojással és a mandulapehellyel, majd az egészet alaposa
Ugrás a lap tetejére >>