35 dkg
vajat 30 dkg por
cukorral kikeverünk. Állandó keverés mellet egyenként hozzáadjuk az egész
tojásokat. Habosra keverjük. Óvatosan hozzákeverjük a
lisztet és a darált
mandulát. Sütőformában 180 °C-on 50 percig sütjük, majd a formából kiborítjuk. 1-2 órát pihentetjük.
Közben elkészítjük a
mandulás krémet: 3 dl
tejből, 4 dkg vaníliás pudingporból és 7 dkg
cukorból vaníliakrémet főzünk. A tűzről levéve belekeverjük a darált, pirított
mandulát. Kihűtjük, és a 35 dkg
vaj hozzáadásával habosra keverjük. A négybe vágott kuglófot a krémmel betöltjük. Kívül is bekenjük, és betakarjuk a pörkölt, vágott
mandulával.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>