Almás-mogyorós falusi lány fátyolban receptHány személyre: 4
» 3
alma» 5 cm
citromhéj
» 1 ek.
almalé vagy
víz» 1 1/2 tk. frissen őrölt
gyömbér» 5 dkg mazsola
» 1-2 ek.
méz» 7,5 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
» 2 ek. barna
cukor» 5 dkg felaprózott, pirított
mogyoró» 1 tk. őrölt
fahéj»
joghurt a tálaláshoz
Egy serpenyőbe tesszük a hámozott, magozott feldarabolt
almát és a
citromhéjat, majd felöntjük az
almalével, és főzni kezdjük. Hozzáadjuk a mazsolát, majd lefedve negyed órát pároljuk. Ekkor kivesszük a
citromhéjat, a többit pedig pürésítjük, közben a
mézet is belekeverjük. A zsemlemorzsát és a cukrot megpirítjuk, majd belekeverjük a
mogyorót és félretesszük. Az
almás és a
mogyorós keveréket tálakba rétegezzük, majd hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a
fahéjjal és a
joghurttal ízesítjük, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>