Egy tálban összekeverjük a
tojássárgáját, a
citromhéjat, a cukrot, majd hozzáadjuk a
lisztet, és beleforgatjuk a felvert
tojásfehérjét. Az egészet egy el?készített tepsibe tesszük, majd 180 C-on 12-15 percet sütjük. Eközben a
vajat, a porcukrot és a lekvárt összekeverjük, majd a feltekert tésztát megtöltjük vele, és újból feltekerjük. Felszeleteljük, kibélelünk fele egy félgömb alakú formát. A felvert
tejszínbe forgatjuk a
mézet, az összetört málnát és a fél deci
vízben feloldott
zselatint. Ezt a formába töltjük, majd az egészet 2-3 órára h?t?be tesszük. Végül a
tejszínnel és a maradék málnával díszítve kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>