» 50 g vaj » 400 g durvára vágott fiatal póréhagyma » 2 szál felaprított zeller » 1,2 l zöldségleves » fél citrom leve és reszelt héja » egy nagy csokor bazsalikom levelei, és egy kevés a díszítéshez » 6 ek. tejszín, plusz egy kevés a tálaláshoz » só és frissen őrölt bors
A póréhagymát és a zellert pároljuk meg a vajon 5-10 perc alatt közepes lángon. Öntsük fel a zöldséglevessel, adjuk hozzá a citromlevet és a reszelt citromhéjat. Forraljuk fel, majd kisebb lángon főzzük 15 percig. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a bazsalikomot. Keverjük robotgépben simára, és hűtsük 1 órát. Keverjük bele a tejszínt, és ízesítsük. Tálaláskor díszítsük tejszínnel és bazsalikomlevéllel.
Elkészítési idő: 40 perc, plusz a hűtési idő.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom