A 
mogyoróhagymát megtisztítjuk, majd kockára vágjuk. A birs
almákat áttöröljük, megmossuk, negyedekre vágjuk, majd a magházukat kivágjuk. A mangót meghámozzuk, szeletekre vágjuk. A 
narancsok levét kifacsarjuk. Mindezt 2,5 dl 
vízzel lábosba öntjük, elkeverjük benne a 
sót és a cukrot, majd 1 órára állni hagyjuk.
Előkészítjük a fűszereket: a csilit megmossuk, karikára vágjuk. A 
citromleveket leöblítjük, félbevágjuk, a középső ereket kivágjuk. Ezután apróra vágjuk a leveleket. A 
borókabogyót megtörjük. A csilit, a 
citromfüvet, a 
borókabogyót és a 
fahéjrudat a gyümölcshöz keverjük. A 
chutney-t 20 percig takarékon fedő alatt pároljuk. Hozzáadjuk az 
almaecetet, fedő alatt további 5 percig főzzük, az utol
só 2 percben a fedőt levesszük. Ha a lé elforrna, mielőtt a birs megfőne, kevés 
vízzel pótoljuk. 
A kész 
chutney-t üvegekbe öntjük, és a dzsemhez hasonló módon tároljuk. 
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>