A gyümölcsöt megmossuk, majd kevés vizet adunk hozzá, és addig főzzük, amíg el nem válik a magjától. Ekkor átpasszírozzuk, hozzákeverjük a cukrot, és fol
A szedret megmossuk, leszűrjük, majd összekeverjük a cukorral, és egy éjszakát hideg helyen állni hagyjuk. Utána folytonos keverés mellett negyed órát főzzü
A szilvát szétnyitjuk, kimagozzuk, a citromlével együtt elpépesítjük. A bodzát megmossuk, a szemeket a szárról lecsipkedjük. Ezt a szilvapüréhez keverjük, m
A szilvát kimagozzuk. A gyümölcsöt vékony csíkokra vágjuk, összekeverjük a cukorral, a vörösborral és a citromlével, és legalább 12 órán át állni hagyj
A gyümölcsöt megmossuk, a kocsonyáról lecsipkedjük. Fedő alatt 2 dl vízben felforraljuk. A fedőt kissé félrehúzzuk, hogy a gyümölcs ne főjön szét, majd p
A tök héját levágjuk, magjait kiszedjük, húsát feldaraboljuk, majd pár órára ecetes vízbe rakjuk. A mustot felforraljuk, belerakjuk a leszűrt tököt, majd 10
A tök héját levágjuk, húsát felkockázzuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval, és egy éjszakát állni hagyjuk. A levét leöntjük, felfőzzük, majd h
A sárgabarackot kimagozzuk. Tíz magot diótörővel feltörünk. A magokat kis lábosban 1 percig forraljuk fel, szűrjük le, majd tegyük teatojásba. Az aszalt sárg
Ugrás a lap tetejére >>