A gyümölcsöt megmossuk, majd kevés vizet adunk hozzá, és addig f?zzük, amíg el nem válik a magjától. Ekkor átpasszírozzuk, hozzákeverjük a cukrot, és folytonos keverés me
A szedret megmossuk, lesz?rjük, majd összekeverjük a cukorral, és egy éjszakát hideg helyen állni hagyjuk. Utána folytonos keverés mellett negyed órát f?zzük. Üvegekbe me
A szilvát szétnyitjuk, kimagozzuk, a citromlével együtt elpépesítjük. A bodzát megmossuk, a szemeket a szárról lecsipkedjük. Ezt a szilvapüréhez keverjük, majd hozzáadjuk
A szilvát kimagozzuk. A gyümölcsöt vékony csíkokra vágjuk, összekeverjük a cukorral, a vörösborral és a citromlével, és legalább 12 órán át állni hagyjuk.
A gyümölcskev
A gyümölcsöt megmossuk, a kocsonyáról lecsipkedjük. Fed? alatt 2 dl vízben felforraljuk. A fed?t kissé félrehúzzuk, hogy a gyümölcs ne f?jön szét, majd puhára f?zzük. A m
A tök héját levágjuk, magjait kiszedjük, húsát feldaraboljuk, majd pár órára ecetes vízbe rakjuk. A mustot felforraljuk, belerakjuk a lesz?rt tököt, majd 10 percig f?zzük
A tök héját levágjuk, húsát felkockázzuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval, és egy éjszakát állni hagyjuk. A levét leöntjük, felf?zzük, majd hozzáadjuk a tököt, és
A sárgabarackot kimagozzuk. Tíz magot diótör?vel feltörünk. A magokat kis lábosban 1 percig forraljuk fel, sz?rjük le, majd tegyük teatojásba. Az aszalt sárgabarackot apr
Ugrás a lap tetejére >>