A gyümölcsöket tűvel megszurkáljuk, majd üvegbe tesszük. Az egyik teli üveget megtöltjük vízzel, majd kiöntjük, és ezt a mennyiséget annyiszor számoljuk,
A gyümölcsöt megmossuk, lecsöpögtetjük, majd a cukorral az üvegbe rétegezzük. A rumban feloldjuk a szalicilt, majd a gyümölcsre öntjük. Lezárjuk, majd a nap
A meggyet megmossuk, lecsöpögtetjük, majd a cukorral üvegekbe rétegezzük. Annyi rumot öntünk rá, amennyi ellepi a gyümölcsöt. A tetejére szórunk egy késheg
Folyó víz alatt öblítsük át a meggyet, csepegtessük le, szedjük le a szárát és magozzuk ki. Ezután dolgozzuk össze a cukorral és a rummal. Tegyünk rá fed
A gyümölcsöt meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk és citromleves vízbe tesszük, majd lecsöpögtetjük. Az üvegek aljára cukrot teszünk, majd a gyümölcsöt
A félig érett barack héját lehúzzuk, magját kiszedjük, lelocsoljuk citromlével, majd a cukorral üvegekbe rétegezzük. Egy üveghez egy késhegynyi szalicilt elk
Ecetes vízben néhány percig főzzük a barackokat. Utána hideg vízzel lemossuk, majd üvegekbe tesszük. A cukrot feloldjuk a vízben, majd a vaníliával felforralj
A cukrot feloldjuk egy kevés vízben, majd szirupot főzünk belőle. Amikor elkezd szálasodni, beletesszük a gyümölcsöt, néhány percig főzzük, majd lefedve ál
Ugrás a lap tetejére >>