A gyümölcsöket tűvel megszurkáljuk, majd üvegbe tesszük. Az egyik teli üveget megtöltjük vízzel, majd kiöntjük, és ezt a mennyiséget annyiszor számoljuk, ahány üveg van.
A gyümölcsöt megmossuk, lecsöpögtetjük, majd a cukorral az üvegbe rétegezzük. A rumban feloldjuk a szalicilt, majd a gyümölcsre öntjük. Lezárjuk, majd a napra, vagy a kál
A meggyet megmossuk, lecsöpögtetjük, majd a cukorral üvegekbe rétegezzük. Annyi rumot öntünk rá, amennyi ellepi a gyümölcsöt. A tetejére szórunk egy késhegynyi szalicilt,
Folyó víz alatt öblítsük át a meggyet, csepegtessük le, szedjük le a szárát és magozzuk ki. Ezután dolgozzuk össze a cukorral és a rummal. Tegyünk rá fedőt és két napik h
A gyümölcsöt meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk és citromleves vízbe tesszük, majd lecsöpögtetjük. Az üvegek aljára cukrot teszünk, majd a gyümölcsöt és a cukrot beleré
A félig érett barack héját lehúzzuk, magját kiszedjük, lelocsoljuk citromlével, majd a cukorral üvegekbe rétegezzük. Egy üveghez egy késhegynyi szalicilt elkeverünk a rum
Ecetes vízben néhány percig főzzük a barackokat. Utána hideg vízzel lemossuk, majd üvegekbe tesszük. A cukrot feloldjuk a vízben, majd a vaníliával felforraljuk, és a gyü
A cukrot feloldjuk egy kevés vízben, majd szirupot főzünk belőle. Amikor elkezd szálasodni, beletesszük a gyümölcsöt, néhány percig főzzük, majd lefedve állni hagyjuk egy
Ugrás a lap tetejére >>