Isteni pekandiótorta receptHány személyre: 6-8
					» 1 db classic crisco tortalap
» 3 
tojás felverve
» 2 dl világos kukoricaszirup
» 1 dl kristály
cukor» 3 evőkanál barna
cukor» 2 evőkanál olvasztott 
vaj vagy Rama 
margarin» 3 evőkanál 
narancslé
» 2 evőkanál 
kukoricakeményítő» 1 teáskanál reszelt 
narancshéj
» 1 teáskanál vaníliás 
cukor» 1/2 teáskanál kókuszesezncia vagy kivonat
» 4 dl darabokra vágott pekandió
» 1,5 dl kókuszpehely				
 
				
					A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy nagy tálban összekeverjük a 
tojásokat, a kukoricaszirupot, a kristálycukrot, a barna cukrot és a 
vajat. Egy másik tálban összekeverjük a 
narancslevet, a 
kukoricakeményítőt, a 
narancshéjat, a vaníliás cukrot és a kókuszeszenciát. Az így elkészített krémhez hozzáadjuk a 
tojásos krémhez és simára keverjük. Belekeverjük a diós és a kókuszpelyhet. Ráöntjük a kész tortalapra. A széleket bevonjuk fóliával, hogy megvédjük a túlbarnulástól. 35 percig sütjük. Eltávolítjuk a fóliát. Visszatesszük a sütőbe 20 percre, és ha megsült, hagyjuk kihűlni.
Classic Crisco tortalap:
3 dl 
liszt,
1/2 teáskanál 
só,
1 dl 
vaj,
5 evőkanál hideg 
víz,
Egy tálban összekeverjük a 
lisztet a 
sóval. Hozzáadjuk a zsiradékot, és addig daraboljuk, míg a massza durva nem lesz. A 
lisztes masszát meglocsoljuk 
vízzel, és egy villával addig gyúrjuk, amíg össze nem áll. Ekkor cipót formálunk belőle. Köt alakúra nyújtjuk a tésztát egy meg
lisztezett gyúrótáblán úgy, hogy szélei 2,5 cm-rel nagyobbak legyenek, mint a 24 cm átmérőjű tortaforma. 
Beletesszük a formába, és lenyomkodjuk. Levágjuk a felesleges részeket, a szélekre barázdákat húzunk, és szegélyt formálunk belőle.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>