Fil fil saláta receptHány személyre: 4 személyre
» 100 g
kuszkusz» 4 db nagy zöld
paprika, megsütve, kimagozva és kockára vágva
» 4 db érett, de kemény
paradicsom, meghámozva, kimagozva, és kockára vágva
» 2 gerezd zúzott
fokhagyma» 1 friss, zöld színű
chili, kimagozva, szeletelve
» 2 ek. finomra vágott friss
petrezselyem»
só és frissen őrölt
bors» dresszing:
» 6 ek.
olívaolaj» 4 ek. friss
citromlé
» 1 tk.
köménymag
A
paprikát előmelegített grill
rácson süssük meg a
paprikát 10-12 percig, majd tegyük műanyag zacskóba, és hagyjuk kihűlni. Egy késsel húzzuk ki a magházat, vágjuk félbe, és kaparjuk ki a magokat. A
paradicsomokat vágjuk be, tegyük forrásban lévő
vízbe 30 másodpercre. Vegyük ki, és és húzzuk le a héjukat. Vágjuk félbe, szedjük ki a magokat, és aprítsuk fel.
Főzzük meg a
kuszkuszt, majd keverjük össze a
paprikával, és ízesítsük.
Dresszing: Keverjük össze egy tálba az olajat, a
citromlevet, a
köménymagot és a fűszereket. Keverjük hozzá a
paradicsomot és a dresszinget a
kuszkuszhoz és a
paprikához, majd keverjük össze. Fedjük le, és tegyük hűtőbe 2 órára.
Elkészítési idő: 50 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>