Gado gado receptHány személyre: 4 személyre
» 150 g zöldbab
» 100 g babcsíra
» 90 ml thai satay szósz
» 90 ml
kókusztej» 8 felezett új
burgonya» 4
tojás» 2 ferdén vékony szeletekre vágott
sárgarépa» 2 vékony cikkekre vágott
paradicsom» fél hosszában vékonyan szeletelt
kínai kelkáposzta» 2 evőkanál kecap manis
» 1 evőkanál frissen facsart
lime-lé
» szeletelt piros csili
paprika a tálaláshoz
A satay szószt, a
kókusztejet, a
lime-levet és a kecap manist keverjük össze, majd melegítsük fel és takarjuk le. A
tojásokat 4 percig főzzük, szűrjük le és hűtsük le jéghideg
vízben, majd tisztítsuk meg. A
burgonyát gyöngyöző
vízfürdő fölött elhelyezett gőzölőkosárba helyezzük el, majd takarjuk le és 5 perc alatt pároljuk puhára. Tegyük mellé a zöldbabot és a
sárgarépát. Lefedve még 2 percig pároljuk. Adjuk hozzá a kel
káposztát és a babcsírát. Lefedve pároljuk, amíg a kel
káposzta megpuhul. Tegyük a párolt zöldségeket és a
paradicsomot egy tálalóra. Hosszában vágjuk ketté a
tojásokat és tegyük a zöldségek te
tejére. Locsoljuk meg a meleg satay szószos keverékkel. Szeletelt csilivel díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>