Füstös kukoricaveloute receptHány személyre: 4 személyre
» 4 főtt kukorica
» 1,5 l zöldségleves
» 2 ek.
olívaolaj» 40 g
vaj» 1 fej apróra vágott vörös
hagyma» 1 gerezd zúzott
fokhagyma» 1 apróra vágott póré
hagyma» 4 db kukoricás tortilla apróra szelve
»
só és frissen őrölt
bors» a leves befejezéséhez:
» 100 ml
tejszín, plusz a tálaláshoz egy kevés
» 1
tojássárgája
» 75 g durvára reszelt
cheddar sajt» 2 db kukoricás tortilla, csíkokra szelve és megsütve
A kukoricacsöveket 15 percig süssük grillsütőben, majd kaparjuk ki a belső részét egy késsel, és tegyük félre. A magokat tegyük lábosba, öntsük fel a levessel, és forraljuk fel. Vegyük kisebbre a lángot, és főzzük 45 percig lassú tűzőn. Szűrjük le és tegyük félre. Az olajat és a
vajat melegítsük fel, tegyük bele a vörös
hagymát, a póré
hagymát, a
fokhagymát és s tortillát, majd közepes lángon süssük 3-4 percig. Vegyük kisebbre a lángot, és tegyük bele a kukoricamagokat, öntsük a levesbe, és lassú tűzőn főzzük kevergetve 45 percig. Robotgépben keverjük simára. Ízesítsük.
A
tejszínt keverjük össze a
tojássárgájával, adjunk hozzá egy merőkanál levest, és öntsük vissza. Melegítsük fel, majd tálaljuk. A te
tejére tegyünk
cheddar sajtot, tortillacsíkokat és
tejszínt.
Elkészítési idő: 2 1/4 óra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>