» 60 g vaj » 1 kg frissen fejtett zöldborsó » 200 g tejszín » 500 g fehér spagetti vagy tagliatelle » 1 ek. olívaolaj » 60 g reszelt parmezán » só, bors » reszelt szerecsendió
Olvasszunk meg egy serpenyőben vajat, tegyük bele a borsót és főzzük pár percig.
Mérjünk ki 150 g tejszínt, öntsük a fazékba, és sűrűsítsük össze.
Főzzük ki sós vízben a tésztát, majd szűrjük le.
Öntsük a tejszínes szószt a tésztára, tegyük bele a maradék tejszínt, parmezánt, szerecsendiót, majd ízesítsük.
Forgassuk össze a tésztát és a szószt.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom