citrombors:
160 fokon melegítsük elő a sütőt. 4
citromot hámozzunk meg, és a héjakat terítsük szét egy sütőlapon, és süssük 1 órát. Hagyjuk kihűlni. Tegyük a héjakat kávédarálóba, és őröljük finomra.
A
kuszkuszt tegyük egy tálba a zöldségalaplével és a
citromlével, majd takarjuk le. Hagyjuk 5 percig állni, majd villával keverjük meg, és még 5 percre takarjuk ismét le. Szórjuk meg
citromborssal,
sózzuk,
borsozzuk.
A vörös
hagymát és a
fokhagymát süssük 5 percig olajban, adjuk hozzá a
köménymagot és a
chilit, majd néhány másodperc után a
gombát és a harissát. Süssük 3 percig, és adjuk hozzá a
paradicsomot. Forraljuk fel, és főzzük lassú tűzőn 8-10 percig. keverjük bele a
koriandert.
A
citromos
kuszkuszt a
gombás feltét te
tején tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>