Grillezett yabbie salátával receptHány személyre: 6 személyre
					» 4 evőkanál 
olívaolaj, és még a kenéshez
» 1 zöld
citrom leve
» 3 dkg 
korianderlevél, finomra aprítva
» 2 kiskanál frissen reszelt 
gyömbér» tengeri 
só, ízlés szerint
» 90 dkg yabbie, óriás garnélarák, languszta vagy
» nagy folyami rák, főzés nélkül, páncéljában				
 
				
					A grillsütőben közepesen forró tüzet készítünk. Az 
olívaolajat, a zöld
citrom levét, a 
koriandert, a 
gyömbért összekeverjük, és fűszerezzük. Fazékban 
sós vizet forralunk, a rákféléket beletesszük, és addig főzzük, míg pirosak lesznek. Ha kész kiszedjük őket és hideg 
víz alá tarjuk. Késsel a farokpáncéljukat levágjuk, és eldobjuk. A rákokat 
olívaolajjal megkenjük, a grillre tesszük, és lefedve 2 percig sütjük, majd megfordítjuk, lefedjük és 2 percig sütjük megint. A grillezett yabbie-t zöld
salátaágyra helyezzük, és 
gyömbéres-zöld
citromos mártással tálaljuk.
Mártás:
18 dkg 
majonézt 2 evőkanál zöld
citromlével, 2 evőkanál reszelt, friss 
gyömbérrel és negyed kiskanál csípős
paprika-krémmel összekeverünk. 
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>