A húsba dörzsöljük a vadfűszert és a
borókabogyót, majd betekerjük a
szalonnával, és felhevített olajba tesszük. Mellérakjuk a feldarabolt
hagymát, majd előmelegített sütőbe tesszük, és magas fokozaton párolni kezdjük. 20 perc múlva felöntjük a levessel és egy deci vörösborral, majd most már közepes fokozaton pároljuk tovább. Eközben egy tálban a morzsához keverjük a
tojást, a cukrot, a
vajat, a szegfű
borsot, a
konyakot és a 0,4 deci bort. Fél óra elteltével leszedjük a
szalonnát a húsról, és a morzsás keverék 3/4-ét nyomkodjuk a húsra. 10 percig így grillezzük, majd kivesszük egy tálra. A pecsenyelevet
zsírtalanítjuk, hozzákeverjük a maradék morzsás keveréket, a vadfűszerkeveréket, a maradék bort, a
citromhéjat, és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor felöntjük a gyümölcslevekkel,
sózzuk,
borsozzuk, majd a
tejszínt is belefolyatjuk. Végül a húst felszeleteljük, és a mártással kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>