Az őzgerincet először megtűzdeljük a
szalonnával. A
zsírt felmelegítjük, beletesszük a fölszeletelt zöldségeket,
sózzuk,
borsozzuk, rárakjuk a húst, és
vízzel hígított vörösborral megöntözve, fedő alatt egészen puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, kiszedjük a tálból, tepsire tesszük, és a sütőben átsütjük addig, amíg
szalonna megpiruljon rajta, de néha öntözgessük, hogy ki ne száradjon.
A tálban maradt zöldséget
zsírjára pirítjuk. Ha a zöldség már barna félrehúzzuk a tálban, és a
zsírban a kockacukrot is megpirítunk. Fölöntjük egy kevés
vízzel és jól összeforraljuk. A
tejfölt a
liszttel simára keverjük, a mártásba öntjük, felforraljuk, majd rászűrjük az előzőleg fölszeletelt húsra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>