A 12 deka
sajtot lereszeljük, a
sonkát pedig felcsíkozzuk. A
rizst
vajon megpirítjuk, majd felöntjük 4 deci
vízzel, és így lefedve sütőben puhára pároljuk. Az
ananászokat is
vajban megpirítjuk, majd tálra tesszük, majd a
vajhoz adjuk az olajat, és a kevés
liszttel megszórt húsok oldalát 2-2 percig sütjük benne. Ezután tepsibe tesszük őket, mindegyikre egy-egy szelet
sajtot teszünk, erre kerül a
sonka és az
ananász, majd a reszelt
sajt. Kb. 20 percig sütjük, majd tálra tesszük őket, és a
petrezselyemmel, valamint a felszeletelt
paprikával díszítjük. A
rizshez keverjük a leforrázott mazsolát, és ezzel körítjük a
sonkás szeleteket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>