A bőrös húst alaposan megtisztítjuk, késsel megkaparjuk, megmossuk (ha lehetőségünk van rá, lángon megperzseljük), majd feldaraboljuk. A színhúst megmossuk, 2-3 darabba v
Egy tortaforma alját béleljünk ki folpack fóliával. A majonéz keverjük el a kefirrel, a mustárral és a fűszerekkel. A répát, a zellert és gyökeret vágjuk kockára, és a bo
A húst, répát, zellert, 2 felnegyedelt hagymát, sót, borsot feltesszük főni. A szalonát felkockázzuk, hozzáadjuk az olajat, és megpirítjuk benne a karikákra vágott kolbás
Előző este áztassuk vízbe a lencsét, majd másnak szűrjük le. 8 dl vízben főzzük puhára. A hagymát vágjuk finomra, és forró olajon pirítsuk üvegesre. Vegyük le a tűzről, é
A babot főzés előtt egy nappal vízbe áztatjuk, majd leszűrjük, felöntjük egy liter vízzel, hozzáadjuk a fűszereket, és ha már félig megpuhult, hozzáadjuk az olajon piríto
Az aszaltgyümölcsöket feldaraboljuk. A borból, fahéjból, szegfűszegből, citromhéjból, forraltbort készítünk. Megfőzzük a teát, és a kockacukorral átdörzsöljük a narancshé
A lencsét éjszakára beáztatjuk, majd másnap felöntjük 1,5 liter vízzel, hozzáadjuk a fokhagymát, a szegfűszeggel megtűzdelt hagymát, a borsot és a babérleveleket, majd be
A húst, a meghámozott krumplit, az kimagozott almát, a paprikát és a vöröshagymát felszeleteljük, majd az egészet egy salátástálba rakjuk. Ezután egy másik tálban összeke
Ugrás a lap tetejére >>