Birsalmával göngyölt malackaraj, fehérboros gyümölcsraguval - Szilveszter receptHány személyre: 4
» 1 kg bőrös malackaraj csont nélkül
»
só, őrölt
bors» 2 gerezd
fokhagyma» 1 ek. magos
mustár» 2 cukros-
citromos
vízben roppanósra főzött, hámozott birs
alma» 1 dl száraz
fehérbor» A gyümölcsraguhoz:
» 3 dkg
vaj» 1 vörös
hagyma» 1 zöld
alma» 25 dkg vegyes aszalt gyümölcs
» 1,5 dl száraz
fehérbor»
só, őrölt
bors
A karaj bőrét beirdaljuk, majd a húst félbevágjuk, szétnyitjuk. Ezután kiklopfoljuk,
sózzuk,
borsozzuk, a
fokhagymával és a
mustárral ízesítjük. A birs
almákat kimagozzuk, szeletekre vágjuk, majd a karajra tesszük, feltekerjük és megkötjük. Így megint
sózzuk,
borsozzuk, tepsibe tesszük, és rálocsoljuk a bort, 2 deci vizet öntünk alá, majd lefedve 180 C-on készre pároljuk. Ezután leszedjük az alufóliát, és pirosra sütjük. Miközben a hús sül, a felaprózott
hagymát a
vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott
almát, az aszalt gyümölcsöt és a bort.
sózzuk,
borsozzuk, majd 5-6 perc alatt készre főzzük. Végül a felszeletelt karajt párolt rizzsel és a gyümölcsraguval tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>