Birsalmával göngyölt malackaraj, fehérboros gyümölcsraguval - Szilveszter receptHány személyre: 4
					» 1 kg bőrös malackaraj csont nélkül
» 
só, őrölt 
bors» 2 gerezd 
fokhagyma» 1 ek. magos 
mustár» 2 cukros-
citromos 
vízben roppanósra főzött, hámozott birs
alma» 1 dl száraz 
fehérbor» A gyümölcsraguhoz:
» 3 dkg 
vaj» 1 vörös
hagyma» 1 zöld
alma» 25 dkg vegyes aszalt gyümölcs
» 1,5 dl száraz 
fehérbor» 
só, őrölt 
bors				 
				
					A karaj bőrét beirdaljuk, majd a húst félbevágjuk, szétnyitjuk. Ezután kiklopfoljuk, 
sózzuk, 
borsozzuk, a 
fokhagymával és a 
mustárral ízesítjük. A birs
almákat kimagozzuk, szeletekre vágjuk, majd a karajra tesszük, feltekerjük és megkötjük. Így megint 
sózzuk, 
borsozzuk, tepsibe tesszük, és rálocsoljuk a bort, 2 deci vizet öntünk alá, majd lefedve 180 C-on készre pároljuk. Ezután leszedjük az alufóliát, és pirosra sütjük. Miközben a hús sül, a felaprózott 
hagymát a 
vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott 
almát, az aszalt gyümölcsöt és a bort. 
sózzuk, 
borsozzuk, majd 5-6 perc alatt készre főzzük. Végül a felszeletelt karajt párolt rizzsel és a gyümölcsraguval tálaljuk.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>