Édes levélkoszorú - Karácsony receptHány személyre: 1 koszorú
» Gyömbéres teasütemény- tészta (l.alább)
»
csokoládélevelek (l.alább)
» 1 bögre por
cukor» 1
tojásfehérje
» Apró piros
cukorka
» Egyébb kellékek:
» 1 (20 cm hosszú) kartongyűrű, piros szalag
»
csokoládélevelek összetevői:
» 3/4 bögre durvára tört fehér
csokoládé, 3/4 bögre durvára tört félédes
csokoládé» Piros ételfesték, sütőRama
margarin,
» Egyébb kellékek:
» 6-8 közepes és 4-5 nagy
citromlevél
» Kenőtoll vagy kisfejű ecset
» Gyömbéres teasütemény- tészta hozzávalói:
» 1/2 bögre sütőRama
margarin» 1/3 bögre barna
cukor» 1/4 bögre melasz
» 1
tojásfehérje
» 1/2 teáskanál vanília
» Folytatás a recept te
tején!!
gyömbéres- teasütemény hozzávalói: (folytatás)
1és 1/2 bögre
liszt
1 teáskanál őrölt
fahéj
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál
só
1/2 teáskanál őrölt
gyömbér
1/4 teáskanál sütőpor
A
gyömbéres teasütemény tésztáját készítsük el. A
csokoládéleveleket félédes
csokoládéból csináljuk, majd tegyük félre.
180°C-ra melegítsük elő a sütőt. A sütőlemezt kenjük ki. Nyújtsuk 3 mm vékonyra a tésztát
lisztezett deszkán. Szaggassunk a levél alakú formákkal a tésztából 16 levelet (8-9 cm hosszú). Egy kés hegyével karcoljuk a levelekbe az erezetet. 8-10 percig süssük vagy amíg nem kezdenek barnulni a szélek. Hagyjuk őket teljesen kihűlni
rácsra téve.
Egy kör alakú kartonpapír közepét vágjuk ki úgy, hogy maradjon5 cm vastag gyűrűnk. Alufóliával vonjuk be a gyűrűt.
A
tojásfehérjét verjük habosra a por
cukorral egy kis tálban. A leveleket habbal rögzítsük egymáshoz és a kartongyűrűhöz. Piros
cukorkákkal,
csokoládélevelekkel ill. a habbal odatapasztott szalaggal díszítsük a levélkoszorút.
csokoládélevelek:
A fehér
csokoládét olvasszuk meg folyamatosan kevergetve
vízfürdőn. Cseppenként adagolva keverjük bele a piros ételfestéket, amíg meg nem kapjuk a kívánt színárnyalatot. Amint a
csokoládé elveszti fényét vagy sűrűsödni kezd a Rama
margarint adjuk hozzá. Teáskanalanként adagoljuk addig, amíg nem kapunk sima masszát.
A rózsaszín
csokoládéból minden közepes méretű levél fonák oldalára kenjünk egy kenőtollal vagy ecsettel. A levél széléig ne folyjon a bevonat. Egy sütőpapírral bélelt tálcára rendezzük őket, és 30 percre vagy megdermedésig tegyük a hűtőbe.
A félédes
csokoládéval készítsük el a nagyobb leveleket ugyanígy. 30 percre ezeket is hűtsük be vagy amíg a
csokoládéréteg meg nem szilárdul rajtuk.
A
csokoládébevonatot húzzuk le a levelekről óvatosa a száránál kezdve. Tároljuk tálalásig hűtőben.
gyömbéres teasütemény- tészta:
A vaníliát,
tojásfehérjét, melaszt, barna cukrot és a Rama
margarint egy nagy tálban keverjük simára egy botmixerrel.
A sütőport,
gyömbért,
sót, szódabikarbónát,
fahéjat és a
lisztet keverjük össze egy kis tálban. A Rama
margarinos keverékhez adjuk, dolgozzuk össze alaposan. Lefedve hűtsük be 8 órára, vagy amíg kissé meg nem szilárdul a tészta.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>