Először is a mazsolát a vizes rumos keverékbe tegyük egy napig állni, majd csöpögtessük le. A
citrom héját pedig egy percig pároljuk meg
vízben.
A
lisztet dolgozzuk össze a zsemlemorzsával, a sütőporral, a
vajjal, a
cukorral, a
tejjel, a
tojással és a
sóval. Ezután keverjük hozzá a mazsolát, a feldarabolt
citromhéjat, a gyümölcsöt, a felkockázott
szilvát és a
fahéját. Kavargassuk 5 percig, majd hagyjuk
állni 6 árán át. Ezután dolgozzuk össze 2 evőkanál
konyakkal és tegyük egy
vajjal kikent tortaformába. Előmelegített sütőben, takarékon,
vízgőzben süssük 4 órán át. Ezután hagyjuk kihűlni, tartsuk hűtőben, tálaláskor pedig öntsük le egy deci
konyakkal, amelyet előzőleg felforraltunk és meggyújtottunk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>