Első lépésként melegítsük fel a
mézet hogy minél folyékonyabb legyen és keverjük hozzá a cukrot,
fahéjat,
szegfűszeget és
szerecsendiót. Ezután adjuk hozzá a kandírozott
citromot,
narancsot és a
mandulát. A kálium karbonátot oldjuk fel 2 evőkanál meggy
pálinkában és keverjük össze a
liszttel a
mézes masszába. Keverjük sima tésztává és hagyjuk állni egy éjszakát.
A sütőt állítsuk 175 fokra. A tésztát nyújtsuk 1 cm vastagságúra, majd vágjuk kis téglalapokra. Tegyük a téglalapokat a sütőbe és süssük 20-25 percig. Ne felejtsünk el a tepsibe sütőpapírt tenni.
Ezután a porcukrot keverjük simára a maradék meggy
pálinkával és kenjük a süti te
tejére. Végezetül hagyjuk kicsit hűlni és már lehet is fogyasztani.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>