A
lisztet beleöntjük egy tálba hozzáadjuk az éleszt?t, cukrot,
sót,
vajat majd beleöntjük a langyos
tejet és összedolgozzuk. Egy óráig kelesztjük. Miután megkelt a tésztánk, beleszórjuk a reszelt füstölt
sajtot, a
sonkát, a diót, a
fokhagymát és az apróra vágott
rozmaringot, majd újból átdolgozzuk. Ezek után süt?papírral kibélelt ?zgerinc formába tesszük és még fél óráig pihenni hagyjuk, majd el?melegített süt?ben 200 fokon k.b. 45 percig sütjük.
A
narancsos
vajhoz a
vajat
sóval,
narancs levével és reszelt
narancshéjjal ízesítjük, megkeverjük és leh?tjük.
A brandys-
borsos
vajhoz a tört tarka
borsot és a brandyt a
vajhoz keverjük és szintén leh?tjük.
A kétféle
vajat a kalács mellé tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>