Morzsoljuk egy tálba az élesztőt, keverjük össze a liszttel és a cukorral, és hagyjuk duplára kelni.
Főzzük puhára a burgonyát, hámozzuk meg, és törjük
Miközben a gnocchit megfőzzük, a fokhagymákat olajon megpirítjuk, és hozzáadjuk a rákot. Sózzuk, megpirítjuk, majd félretesszük. Helyére a cime di rapa-t tes
Egy mélyebb tálba öntött liszt közepébe kis mélyedést nyomunk, a langyos tejet, a cukrot beleszórjuk, és az élesztőt rámorzsoljuk. Pihentetés után a vajat,
Az összetevőket összekeverjük, és pihenni hagyjuk. Kevés zsírral megkenjük a tésztát, és kezünkkel elkezdjük minél vékonyabbra nyújtani. A vastag részeke
A tejet, az élesztővel, tojással, sóval, diónyi zsírral és annyi liszttel, amennyit felvesz, összegyúrjuk. 7 gombócot formálunk belőle és fél órát pihente
Elkészítjük az édes palacsintatésztát.
Felhevített Rama margarinon megfuttatjuk a leszemezett ribizlit, kevés fahéjjal és vaníliás cukorral ízesítjük, ma
A mazsolát fél órára a likőrbe áztatjuk. A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd megsütjük belőle a palacsintákat. Eközben egy tálban összekev
Keverjük össze a lisztet és a tejet. Adjuk hozzá a tojásokat és a vaj felét. Sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze a ricottát, a parmezánt, a petrezselymet és a
Ugrás a lap tetejére >>