A hagymát, a padlizsánt és a cukkinit megtisztítjuk. A paprikát kicsumázzuk. A paradicsomok héját bevágjuk, leforrázzuk, meghámozzuk, kimagozzuk. Az összes z
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, hozzákeverünk egy kevés lisztet és kelni hagyjuk. Ha megkelt hozzákeverjük az egész lisztet, rudakat formálunk belől
Elkészítjük az édes palacsintatésztát.
A mákot cukros tejben felforraljuk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a mazsolát, majd pár percig forraljuk. Közbe
A cukrot megfőzzük a tejben, hozzáadjuk a mákot, citromhéjat, almát, 2 dkg zsírt. . A tölteléket a rétestészta recept alapján készített tésztába töltjük
A lisztkupac közepébe mélyedést készítünk, majd beletesszük a sót, 100 ml meleg vizet, 1 tojást és az olajat. Az egészet simává dolgozzuk össze, majd lefed
A sütőporos lisztkupac közepébe mélyedést készítünk, majd beletesszük a cukrot, az aromát, a rumot, a tojásokat és a szeletelt vajat. Alaposan összegyúrjuk
A cukrot 1,25 deci vízben megkaramellizáljuk, majd a pirított mandulára folyatjuk. Amint megkeményedett, széttörjük a grillázst, és a mascarponéba keverjük. A
A réteslapra morzsát szórunk, majd megkenjük a lekvárral. Egy lábosban összekeverjük a tojássárgákat, a lisztet, a tejet és a cukrot, majd beleszórjuk a mand
Ugrás a lap tetejére >>