A
mogyoróhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A
szalonnát is apró kockára vágjuk. A savanyú
káposztát lecsepegtetjük, és finomra vágjuk. A
vajat felhevítjük, és megpirítjuk benne a
szalonnát. Hozzáadjuk a
hagymát és üvegesre pároljuk. Beletesszük a
káposztát és 2-4 percig pároljuk. Megszórjuk
liszttel, és felöntjük a borral és a húsleves felével. Kevergetve felforraljuk,
sózzuk,
borsozzuk, és lefedve 5 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a créme fraichet. A vörös
hagymát és a
fokhagymát finomra vágjuk, majd felhevített olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a
paradicsompürét és a maradék levest, és 10 percig főzzük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy edényt ki
vajazunk, a
paradicsommártás felét beleöntjük. A cannelonit megtöltjük a savanyú
káposztás töltelékkel, és a
paradicsommártásra helyezzük. Ráöntjük a maradék mártást, és megszórjuk reszelt
sajttal. 20-25 percig sütjük. Tálalás előtt megszórjuk
petrezselyemmel.
Elkészítési idő: 60 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>