A
vajat olvaszd meg majd tedd félre. Keverd össze a
fahéjat a
mandulával és a
cukorral.
Egy 23x33 cm- es tepsit kenj ki a
vajjal.
Fektess úgy az edény aljára egy réteslapot, hogy az lelógjon. Az olvasztott
vajjal kend meg és még egy réteg réteslapot tegyél rá. A folyamatot ismételd még 8 lappal.
Szórd rá b?ségesen a réteslapra a
mandulás keveréket.
Folytasd a töltelék és a réteslapok rétegzését: 3 réteslap után következzen egy réteg
mandula, míg el nem fogy az összes.
A te
tejére rakj 8 réteslapot, ügyelj arra, hogy alaposan kend be a legfels?t
vajjal. Vágd hosszában csíkokra.
Süsd 30 percig 275°C-on, majd 150°C-ra vedd a süt?t vissza és még egy óra hosszáig süsd a baklavát. A hideg szirupot öntsd rá és szeleteld rombusz alakúra.
A következ? módon készítsd el a szirupot:
Tedd egy lábasba a hozzávalókat és forrald fel. A t?zhelyet vedd kisebb fokozatra és f?zd további 10-15 percig lassú lángon. Hagyd h?lni fogyasztás el?tt.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>