Tésztát gyúrunk a
lisztből, 3
tojásból, a
sóból és az olajból. Folpakkba csomagolva fél órát pihentetjük.
Egy tálba halmozzuk a vékony szeletekre vágott új
hagymát, a finomra reszelt
gyömbért, a zúzott
fokhagymát, egy
tojást és a kis darabokra vágott garnélát. Összekeverjük, majd
szójaszósszal és
sóval ízesítjük.
A tésztát 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd derelyevágóval 5 cm-es kockákat vágunk ki. Közepükbe egy teáskanálnyi tölteléket tesszük, a tésztát félbehajtjuk, széleit összenyomkodjuk és ujjunk köré csavarva a hosszabbik oldal két csücskét összedolgozzuk.
Lobogó,
sós
vízben 5-8 perc alatt megfőzzük.
A szezámolajon gyengén megpirítjuk az apró kockára vágott csilit és kaliforniai
paprikát, majd
sózzuk,
borsozzuk és a kifőtt, tányérokra szedett tortellinire szórjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>