» 1 kg érett paradicsom » 500 g spagetti » 4 evőkanál felaprózott bazsalikom, és még pár a » díszítéshez » 90 ml extraszűz olívaolaj » 1 citrom facsart leve » 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva » só és frissen őrölt bors
Blansírozzuk a paradicsomot 2 percig forrásban lévő vízben. Csepegtessük le és húzzuk le a héját, majd vágjuk fel apróra.
Főzzük ki a tésztát sós vízben, szűrjük le és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a paradicsomot, az összevágott bazsalikomot, az olajat, a citromlevet és a fokhagymát. sózzuk, borsozzuk, majd keverjük össze. bazsalikommal díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő 25 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom