» 500 g penne » 60 ml extraszűz olívaolaj » 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva » 750 g koktélparadicsom, félbevágva » 12 fekete olajbogyó, kimagozva » 1 evőkanál sózott kapribogyó » só és frissen őrölt bors » 250 g friss, krémes kecskesajt » 10 bazsalikomlevél, összetépkedve
Főzzük ki a tésztát sós vízben.
Forrósítsuk fel az olajat közepes tűzön, majd süssük meg benne a fokhagymát 2-3 perc alatt. Adjuk hozzá a paradicsomot, az olajbogyót és a kapribogyót. Ízesítsük sóval és borssal. Főzzük kevergetve 5 percig magas tűzön.
A tésztát szűrjük le, és vegyünk ki 2 evőkanál főzővizet.
A kecskesajtot keverjük el a főzővízzel, adjuk a tésztát a paradicsomos keverékhez, keverjük bele a kecskesajtot és a bazsalikomot.
Keverjük jól össze, majd tálaljuk.
Elkészítési idő 40 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom