» 90 g vaj » 2 db póréhagyma fehér része, vékonyan szeletelve, » zöld része összevagdalva » 90 ml száraz vermut » 250 g pancetta » 180 ml zsíros tejszín » 75 g leforrázott pisztácia, megtisztítva, összevagdalva » só és frissen őrölt bors » 400 g bolti tortellini, húsos töltelékkel » 4 evőkanál parmezánsajt, lereszelve » 125 g füstölt Provola, vagy más füstölt sajt, kockára vágva » csipet sáfrányszál
Olvasszuk fel a vajat, egy percig süssük benne a póréhagymát, öntsük rá a vermutot és hagyjuk párolódni még egy percig. Vegyük alacsonyabbra a lángot és még 10 percig pároljuk. Egy másik edényben süssük a pancettát közepes lángon 1 percig, adjuk hozzá a tejszínt és pároljuk 3-4 percig. Tegyük hozzá a pisztáciát és a póréhagymát, keverjük jól össze. Adjuk hozzá a póréhagyma zöldjét, sózzuk, borsozzuk. Szórjuk rá a parmezánt és a sáfrányt, és alacsony tűzön finoman keverjük össze. Keverjük hozzá a sajtot, még egyszer borsozzuk meg és melegen tálaljuk.
Elkészítési idő 45 perc.
Nehézségi fok 2.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom