Elkészítési idő: kb 50 perc
Energiatartalom: 259 kcal/1082 kj adagonként
Az új
hagymát mossuk meg és karikázzuk fel. A
fokhagymát pucoljuk meg és aprózzuk fel. A
szójacsírát mossuk át és hagyjuk, hogy kicsepegjen belőle a
víz. A
kínai kelt mosás után csíkozzuk fel. A tintahalakról mosás után vágjuk le a fejeket, és a karokat is. A tintahalfejeket eldobhatjuk, a karokat aprózzuk fel, és tegyük félre. A sitake
gombát mossuk meg és daraboljuk fel.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat és adjuk hozzá a darált marhahúst, a zöldségeket, a
fokhagymát és a tintahalkarokat is. Ezt kevergessük össze, és 1-2 percig pirítsuk. Majd adjuk hozzá a
gombát is, és keverés után további 1-2 percig pirítsuk. Ezután adjunk hozzá 2 teáskanálnyi szezámolajat és a
szójaszószt is, fűszerezzük
sóval és
borssal.
A tintahalak testét megtölthetjük a zöldséges keverékkel, a nyílásokat fogpiszkálóval összetűzhetjük, és csepegtessük rájuk a megmaradt szezámolajat. Egy gőzölőfazékban 20 percen át gőzöljük. Ha elkészült,
szójaszósszal tálalhatjuk.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>