A rákot felengedjük, farkát letörjük, felnyitjuk, és kivesszük a bélhúrt. A
vajon megpirítjuk az apró kockákra vágott
mogyoróhagymát a rák testével és héjával. Hozzáadjuk a
curryt, a
mézet, 1 dl bort, a
paradicsomkonzervet és pár percig összefőzzük. Hozzáöntjük a
tejszínt, és
sóval, cayenne-i
borssal ízesítjük, majd további 10 percig pároljuk. A mazsolát a maradék borban addig főzzük, amíg az összes folyadékot fel nem szívja. A fenyőmagot az olajon megpirítjuk, a tésztát bő,
sós
vízben megfőzzük. A szószt lepasszírozzuk, majd belekeverjük a mazsolát, a rákfarkakat és összeforraljuk. Fenyőmaggal és
bazsalikomlevéllel megszórva tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>