Egyszerű pirított garnélarák spárgával és narancsos hollandi mártással receptHány személyre: 4 személyre
» 45 dkg zöld
spárga, fás vége letörve
» 16-24 nagy garnélarák, megtisztítva és kizsigerelve
»
olívaolaj, a locsoláshoz
» finom tengeri
só és frissen őrölt fekete
bors, ízlés szerint
»
narancsos hollandi mártás:
» 1 kiskanál frissen reszelt
narancshéj
» 6 nagy
tojássárgája
» 2 evőkanál friss
citromlé
» 1 kiskanál szárított
mustár» 20 dkg
vaj, megolvasztva, forrón
» negyed kiskanál cayenne-
bors» finom tengeri
só, ízlés szerint
A
tojások sárgáját, a
citromlevet, a
mustárt turmixgépben simára keverjük, a forró
vajat belecsorgatjuk, és amíg a gép forog az olajat is belecsorgatjuk. A cayenne-
borssal fűszerezzük,
sóval ízesítjük. Tálalásig melegen tartjuk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A
spárgát egy tálba tesszük,
olívaolajjal megspricceljük, összekeverjük, hogy az olajjal jól bevonja. A
spárgát egy tepsibe lerakjuk, meg
sózzuk,
borsozzuk. 10 percig sütjük, amíg a
spárga roppanós lesz. A rákokat egy tálba tesszük,
olívaolajjal megspricceljük, jól összekeverjük, hogy mindenütt bevonja. A rákokat egy tepsibe fektetjük, fűszerezzük, sütőben 5-6 percig sütjük, ezalatt a rákok rózsaszínek lesznek és opálosak. Egy tálban a rákokat és a
spárgát összekeverjük, kis tálakban a
narancsos hollandi mártást kínálunk mellé.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>