Párolt tengeri rák gyömbéres-zöldcitromos mártással recept
Hány személyre: 4 személyre
» 1 tucat élő tengeri rák » 2,2 dl száraz fehérbor » 2,2 dl sör » 3 evőkanál tengeri só » 1 evőkanál rákfúszer » gyömbéres-zöldcitromos mártás: » 18 dkg majonéz » 2 evőkanál zöldcitromlé » 2 evőkanál reszelt, friss gyömbér » negyed kiskanál csípőspaprika-krém
Egy párolóedényben az ecetet, a sót, a sört és fűszert felforraljuk. A rákokat beletesszük, lefedjük, kis lángra vesszük. 20-25 percig gőzöljük, míg narancssárgák lesznek. Ezután egy újságpapírral borított asztalra tesszük őket. Ha kihűltek, a sima, páncélos felével lefelé fordítjuk és a lábait, az ollóit kihúzzuk és félretesszük. A rákokat visszafordítjuk, a hüvelykujjunkat a páncél és a törzs közé ékeljük, és szétválasztjuk. A rákhúst kiszedegetjük. Egy fogóval az ollókat és a lábakat feltörjük, és a húst innen is kiszedjük. A mártás hozzávalóit összekeverjük és a rák mellé kínáljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom