A
paprikát megmossuk, kimagozzuk, jól átpirítjuk, így könnyen le tudjuk húzni a héját.
A
hagymát megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a
fokhagymát, a
lisztet, az őrölt
paprikát és a
paradicsomot. Ráöntjük a
fehérbort,
babérlevéllel és
sóval ízesítjük. Negyed óráig pároljuk, botmixerrel összekeverjük, majd pihenni hagyjuk a szószt.
A
hagymát üvegesre pároljuk, majd egy kis idő után összedolgozzuk a
tonhallal, a zsemlemorzsával és a
tojással.
sóval, fehér
borssal,
petrezselyemmel és őrölt
paprikával fűszerezzük. Ezt a masszát a
paprikába töltjük, ezután
lisztben és felvert
tojásban panírozzuk, majd kisütjük. Tűzálló tálba rakjuk, rálocsoljuk a szószt és negyed óra alatt készre sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>