Klasszikus garnélakoktél mangós-zöldcitromos mártással recept
Hány személyre: 4 személyre
» 1 l víz » 2,5 dkg kóser vagy asztali só » 45 dkg garnélarák, kizsigerelve, páncéljukban, fejük » épen, leöblítve, megszárítva » ropogós salátalevelek, a tálaláshoz » mangós-zöldcitromos mártás: » 2 gerezd fokhagyma, zúzva » 5 dkg vöröshagyma, finomra aprítva » 1 friss jalapeno paprika, szára és magjai nélkül » finomra aprítva » 3 dkg koriander, finomra aprítva » 45 dkg hámozott mangó, összevágva » 1 zöldcitrom leve, és még egy kevés ízlés szerint » sós és bors, ízlés szerint
Egy nagy lábosban a sós vizet felforraljuk, a rákokat beletesszük. Lefedve 6-8 percig főzzük. Ellenőrizzük ,ne főzzük túl. Kiemelés után nagyon hideg vízbe dobjuk őket. Ha eléggé lehűltek a fejüket lecsavarjuk, lábukat kihúzzuk. A farkuknál fogva, a páncéljukat felfelé húzzuk és meghámozzuk. Egy kés segítségével a vénájukat kihúzzuk. Hideg vízzel leöblítjük, és tálalásig hűtjük. A saláta hozzávalói összekeverjük és állni hagyjuk. Tálalás előtt a salátaleveleket a tányérokra tesszük, a garnélarákokat rátesszük és a salátával tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom