A megtisztított malacot a hasán végig vágjuk, és a nyakáig felnyitjuk. Egy éles, vékony pengéj? késsel belülr?l eltávolítjuk a gerinccsontot, az oldalcsontokat és a combcsontokat úgy, hogy csak a fejben és a lábakban maradhat csont.
A kissé
zsíros sertéshúst a májjal és a beáztatott és jól kicsavart zsemlékkel együtt kétszer ledaráljuk. Sóval, törött
borssal,
majoránnával f?szerezzük, és a
tojást hozzáadva jól összedolgozzuk. A belülr?l kicsontozott malacot ezzel a masszával megtöltjük, majd vékony zsineggel a nyílást összevarrjuk. A malac küls? felületét hideg
zsírral bekenjük, füleire, farkára papírt csavarunk és mérsékelten meleg süt?be tolva, lassan sütjük. Villára szúrt, kockásan bevagdalt
szalonnadarabbal gyakran kenegetjük, közben a
szalonnát mindig sörbe mártogatjuk. Amikor a malac megsült, a süt?b?l kivéve egy órát pihentetjük, majd fejét levágjuk, hosszában kettészeljük és feldaraboljuk. Reszelt
tormát vagy
almakompótot esetleg párolt
káposztát tálalunk hozzá.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>