» 1 l víz » 2,5 dkg kóser vagy asztali só » 45 dkg rákhús » ropogós salátalevelek, a tálaláshoz » klasszikus koktélmártás: » 2,2 dl paradicsomketchup » reszelt torma,ízlés szerint » friss citromlé,ízlés szerint » kész csípős mártás, ízlés szerint » cajun fűszerkeverék, ízlés szerint.
A rákokat főzés előtt 2 órára, 1 liter hideg vízben és 10 dkg sóval áztatjuk. Ezután leszűrjük, lecsepegtetjük és sós vízben megfőzzük, 6-8 percig.
A mártás hozzávalóit egy tálban összekeverjük, letakarjuk és hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a salátaleveleket a tányérokra tesszük, a garnélarákokat rátesszük és mártással meglocsoljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom