Először is főzzük ki a
rizst és tegyük félre.
A felvert
tojást egy kis
olívaolajon serpenyőben süssük meg, hogy mindkét oldala aranysárga legyen. A
szójaszószt dolgozzuk össze a rákfarkakkal és hagyjuk benne pácolódni.
A rántottát és a
sonkát szeleteljük csíkokra.
Egy mély serpenyőben a
földimogyoró-olajon futtassuk meg az összevágott
hagymát, a felaprított
gyömbért és póré
hagymát. 5 percig süssük őket, majd dolgozzuk bele a sült
tojást, a
sonkát és az előzőleg már megpárolt bor
sót. Pároljuk 5 percig és keverjük bele a garnélarákfarkakat, valamint a
rizst. Negyed óra alatt készre pároljuk, közben ízlés szerint
sóval és
borssal fűszerezzük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>