A párolóedényt félig megtöltjük 
vízzel, meg
sózzuk, 
zöldfűszerekkel ízesítjük. Felforraljuk, majd megpároljuk benne a karfiolt és a 
brokkolit, félretesszük, melegen tartjuk.
A 
sárgarépát megpucoljuk, csíkokra, a 
paradicsomokat gerezdekre vágjuk. A kagylókat megmossuk, és a gőz fölé helyezzük, hogy kinyíljanak. A 
brokkoli és a karfiol rózsáit szedjük, serpenyőben olajat melegítünk, és megpároljuk benne őket a 
sárgarépával együtt. Egy tálat kibélelünk az 
endíviasalátával, rátesszük a kagylókat, és ráöntjük a párolt zöldségeket. Alma
ecettel, szűz 
olívaolajjal, és 
sóval ízesítjük.
Elkészítési idő: 25 perc.
Nehézségi fok: könnyű
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>