» 45 dkg nagy fés?kagyló » 45 dkg f?tt penne » olívaolaj a megkenéshez » finom tengeri só, ízlés szerint » maréknyi faforgács, pl. mesquite, hikori- vagy » égerfa » bisztróvaj: » 20 dkg szobah?mérséklet? vaj » 1 gerezd fokhagyma, zúzva » 5 dkg vegyes zöldf?szer, pl. bazsalikom, petrezselyem, majoránna, » kapor » 1 ev?kanál aprított mogyoróhagyma » só
A bisztróvajhoz a hozzávalókat összekeverjük, és azonnal tálalhatjuk.
A grillsüt? egyik oldalán a tüzet parázsra égetjük úgy, hogy csak az egyik oldala melegítsen. A kagylókat olajjal megkenjük, sózzuk, borsozzuk, és egy alumíniumtálcára helyezzük. A faforgácsot a parázsra dogjuk. A tálcát a süt? azon oldalára helyezzük, ahol nincs t?z, és amikor az els? füstöt meglátjuk, fed?vel letakarjuk és 15 percig füstöljük.
A pennét kif?zzük, majd összekeverjük a kagylóval és a bisztróvajjal.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom