A pulyka szárnyait, lábait, nyakát, belsőségeit, a melléből a csontot eltávolítjuk, majd megmossuk, és kívül, belül megfűszerezzük. A 
gesztenyét még egyszer megfőzzük, de most 
tejben, hozzáadjuk a 
tejben áztatott zsemlét, darált sertéshúst, 
tojást, fűszereket, 
vajat, és jól összekeverjük őket. A pulykát megtöltjük a 
gesztenyés töltelékkel, a töltőnyílást bevarrjuk, az egészet megfűszerezzük, bevonjuk a 
szalonnaszeletekkel, és 
zsírral bélelt tepsiben arany barnára sütjük. Tálalás előtt a zsineget eltávolítjuk, a 
pecsenyelébe keverjük a 
lisztet, 
paradicsomot, és a húsra öntjük.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>