Pulykaburger újhagymával és gombával receptHány személyre: 8 személyre
» 250 g friss shiitake
gomba» 2 ek. vékonyan felszeletelt
fokhagyma» 4 ek.
olívaolaj és még egy kevés a burgerhez
» 1 ek. apróra vágott
gyömbér» 100 g apróra vágott új
hagyma» 1 1/4 tk. durva szemű tengeri
só» fél tk. frissen őrölt fekete
bors» 1 kg darált pulykahús
» 1 ek. apróra vágott
kakukkfűlevél
» 1 ek.
szójaszósz
» 2 tk. sötét színű szezámolaj
» 2 tk.
mustárpor
» 8 hamburgerzsemle
» dijoni
mustár»
tabasco szósz
A
gombát dörzsöljük tisztára, a szárát vágjuk le, és dobjuk ki. A fejeket vágjuk 5 mm-es kockákra. Egy serpenyőben pirítsuk meg a
gombát és a
fokhagymát az olajon. Adjuk hozzá a
gyömbért, az új
hagymát, és pirítsuk 1 percig. Vegyük le a tűzről, majd merjük át egy szűrőkanállal egy sütőlapra. A
gombát terítsük szét egy serpenyőben, fűszerezzük fél tk.
sóval, és 1/4 tk.
borssal. Kevergetve pirítsuk 6-8 percig, utána tegyük a
gombát sütőlapra, és hagyjuk kihűlni.
A darált húst keverjük össze a
gombával, a
kakukkfűvel, a
szójaszósszal, a szezámolajjal, a
mustárporral és a maradék
sóval és 1/4 tk.
borssal. Készítsük 8 húspogácsát, és tegyük 2-3 órára hűtőbe. Készítsük elő a parazsat a grillsütőben. Zárt sütőben süssük a pogácsákat 6-8 percig, közben egyszer fordítsuk meg. Majd indirekt hő felett süssük még 4-6 percig.
Vágjuk félbe a zsemléket, és 20-30 másodperc alatt pirítsuk meg. Tegyük a pogácsákat a zsemlékbe, locsoljuk meg
mustárral és tabaco szósszal.
Elkészítési idő: 35-40 perc, plusz a hűtési idő
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>