A feldarabolt pulykát jól fűszerezzük meg
sóval és
borssal. A
vajban pirítsuk meg, majd locsoljuk meg egy kis
almabor
ecettel. Helyezzünk rá fedőt és takarékon negyed órán át pároljuk.
A megpucolt, kimagozott, cikkelyekre vágott
almák felét locsoljuk meg a
citrom levével, majd futtassuk meg egy kis
vajban. Adjunk hozzá egy kis vizet, fűszerezzük a
fahéjrúddal,
sóval és
borssal. Helyezzünk rá fedőt és takarékon fél órán át pároljuk.
A többi
almát is vágjuk fel, pucoljuk meg és locsoljuk meg
citrommal. Pároljuk meg egy kis
vajban, majd keverjük hozzá a cukrot, 1 deci
almaborcetet, az őrölt
gyömbért és
fahéjat. Szórjuk meg
sóval és Cayenne-
borssal. Kanalazzuk mindkét
almás szószt a hús mellé és dekoráljuk a zsázsával.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>