Tournedos spárgával és kucsmagombával receptHány személyre: 4 személyre
» 2 kacsamell, 4 korongra formázva
» 20 zöld
spárga» 1 maroknyi szárított kucsma
gomba» 2 fej
mogyoróhagyma» 0,5 dl portói bor
» 3 dl
tejszín
» 5 dkg
vaj»
olívaolaj»
só»
bors
El?ször a zöldségeket készítjük el?, ehhez a
spárgát meghámozzuk, forrásban lév?,
sós
vízbe helyezzük, öt perc alatt megf?zzük, és hideg
vízzel leöblítjük. A
mogyoróhagymát megtisztítjuk, apróra daraboljuk,
vajon megdinszteljük, és öt percig pároljuk. Hozzáadjuk a kucsma
gombát, amit el?tte negyed órán át langyos
vízben áztattunk. Beleöntjük a portói bort, amivel öt percig pároljuk, hozzáadjuk a
tejszínt és még tíz percig lassú t?zön f?zzük.
sóval,
borssal ízesítjük és félretesszük, amíg a kacsamelleket elkészítjük. A kacsamell korongokat forró serpeny?ben megpirítjuk mindkét oldalán és el?melegített 200 oC-os süt?be toljuk kb. négy-öt percre. Amikor megsült tányérra helyezzük, mellé halmozzuk a
spárgát, a
tejszínes
gombát és tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>