A nagy szemű
só, a
bors, a
koriander és a
rozmaringlevelekből fűszerkeveréket készítünk, ebben megforgatjuk a kacsacombokat, hogy lehetőleg mindenhol befedje. Letakarjuk és nyolc órát át hűtőben hagyjuk pácolódni. A nyolc óra elteltével mély lábosban megolvasztunk 95 dkg
zsírt, beletesszük a húst és lefedjük tetővel, két órán keresztül főzzük kis lángon. Ha a comb megfőtt, lecsepegtetjük, és sütőben sütjük még egy kicsit, kb. tíz percig 180 fokon.
A megmosott
burgonyát hideg
vízzel feltesszük forrni, pár perc után lecsepegtetjük, majd a maradék
zsírt megolvasztjuk és megforgatjuk benne. Előmelegített sütőbe toljuk, és 20 percig sütjük. A combokat a
burgonyával és
fokhagymás
salátával tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>