Mandarinos kacsa receptHány személyre: 6 személyre
» 500g kacsamell
» 1 csipet
só» 2 teáskanál
cukor» 3 teáskanál
szójaszósz
» 1 teáskanál száraz sherry
» 2 teáskanál
ecet» 1 teáskanál szezámolaj
» 2 teáskanál kuoricakeményítő
» étolaj a sütéshez
» egy kimagozott és felaprított zöld
chilipaprika» 1 cm frissen aprított
gyömbér» 1 teáskanál reszelt, szárított mandarinhéj
» 2 finomra aprított új
hagyma» 1/2 teáskanál
kukoricakeményítő» 1 evőkanál
víz
A kacsa bőrét és
zsíros részét távolítsd el, majd 2és1/2 cm-es kockákra vágd. Keverd össze keményítővel, szezámolajjal,
ecettel, sherryvel,
szójaszósszal,
cukorral valamint
sóval. Pácold 30 percig, majd a páclevet tedd félre.
Melegítsd elő a wokot vagy serpenyőt, majd annyi olajat önts bele, hogy a húst ellepje. Amikor füstölni kezd az olaj, a kacsát tedd bele, és süsd aranybarnára. Csöpögtesd le papírtörlőn, 1 evőkanálnyi olajat hagyj a wokban is, a többit öntsd le.
A maradék olajban rázva- dobálva, pirítsd meg a
chilit,
gyömbért, mandarinhéjat és az új
hagymákat 3 percig. A serpenyőbe tedd vissza a kacsát, majd süsd egy percig. Vízzel és 1/2 teáskanál keményítővel keverd össze a félretett páclevet, add a kacsához, és kevergesd 3 percig. Tálald párolt rizzsel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>