Bundás sertésszelet mézes-mustáros szósszal receptHány személyre: 6-8
					» 2 szelet sertés színhús, 1/2 - 1/2 kg
» Bunda:
» 2 csésze friss fehérkenyérmorzsa
» 6 dkg olvasztott 
vaj» 1 tk. frissen nyomott 
fokhagyma» 1/2 ek. szárított 
oregánó» 1/2 ek. szárított 
bazsalikom» 1/2 ek. szárított 
petrezselyem» 
só, 
bors» 1 1/2 ek. pirított fenyő
mandula» 1 
tojás» 
mézes-
mustáros mártás:
» 1 
citrom leve
» 2 ek. egész szemű 
mustár» 1 ek. kukorica
liszt» 1 ek. 
méz» Tálaláshoz:
» 2-3 négybe vágott, kimagozott körte
» 1 ek. olvasztott 
vaj» 3 félbevágott 
citrom				 
				
					Vágjuk a hússzeleteket keresztbe 3-3, kb. 8 cm-es szeletre. Fektessük jól kikent, lapos tepsibe.
Keverjük össze a 
tojás kivételével a bunda hozzávalóit. Verjük fel a 
tojást, és adjunk a keverékhez annyit, hogy kissé megnedvesítse a kenyérmorzsát. Nyomkodjunk egy-egy adagot a hússzeletek felszínére. 
Készítsük elő a grillsütőt alutálcás sütésre. Helyezzük a tepsit az alutálca fölé, fedjük le és süssük 30 percig. 
Tegyük a grillre a körtét, 
citromot, és süssük oldalanként 2 percig, és kenegessük olvasztott 
vajjal. 
Keverjük össze a 
mustáros mártás hozzávalóit, és melegítsük meg. 
Öntsünk mártást a tányérokra, majd rakjuk rá a húst. 
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>